Απ' όπου φυσάει ο άνεμος...

Η Ναύπακτος είναι μια όμορφη πόλη, κτισμένη αμφιθεατρικά σε πευκόφυτη πλαγιά. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νομού Αιτωλοακαρνανίας και απέχει 45 χλμ από την Ερατεινή και 10 χλμ από το πορθμείο Ρίου-Αντιρρίου. Το παλιό κυκλικό λιμάνι, με τους δύο γραφικούς πύργους στην είσοδό του, γοητεύει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Το βενετσιάνικο καλοδιατηρημένο κάστρο, με τις αλλεπάλληλες σειρές τειχών στην κορυφή του λόφου, είναι από τα πιο όμορφα της Ελλάδας και πραγματικό στολίδι για την πόλη. Η Ναύπακτος είναι πόλη με πολλή κίνηση κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, που αυξάνεται όμως τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο επισκέπτης θα βρει ταβέρνες, εστιατόρια, ουζερί, καφετέριες στο κέντρο της πόλης, στις παραλίες της ή στον λόφο του κάστρου με θέα τη θάλασσα. Δεκαέξι χιλιόμετρα από τη Ναύπακτο, δίπλα στον Εύηνο ποταμό, βρίσκεται το Χάνι Μπανιά. Πρόκειται για έναν μικρό οικισμό, χτισμένο μέσα σε μία χαράδρα. Στην είσοδο του οικισμού -από Ναύπακτο προς Χάνι Μπανιά- υπάρχει και το πάρκο αναψυχής - υπαίθριων εναλλακτικών δραστηριοτήτων, «Rafting house - Outdoor activities», ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού. Σε αυτό ο επισκέπτης μπορεί να πάρει μέρος σε μία σειρά αθλητικών δραστηριοτήτων, όπως rafting, kayak, mountain bike, rappel, αναρρίχηση, τοξοβολία, ιππασία, πεζοπορία, flying fox, αλλά και να παρατηρήσει τη φύση και αν θέλει, να απολαύσει το φαγητό ή το ποτό του δίπλα στο ποτάμι.


ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ1

Το γραφικό Γαλαξίδι, που απέχει μόλις 20 χλμ από την Ερατεινή, είναι μια παραθαλάσσια κωμόπολη στο ΝΑ τμήμα του νομού Φωκίδας. Είναι μια ναυτική πολιτεία φημισμένη για τον ναυτικό της στόλο και την ικανότητα των Γαλαξιδιωτών στη ναυπηγική τέχνη. Το περήφανο Γαλαξίδι άντεξε στον χρόνο και σήμερα αποτελεί ένα από τα καλύτερα θέρετρα της Ελλάδας. Έχει χαρακτηρισθεί ως παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός, αφού τον διακρίνει η σπάνια αρχιτεκτονική των καπετανόσπιτων. Συνδυάζει την πλούσια και μακρά ιστορία με τη φυσική ομορφιά του τοπίου, τα γραφικά σοκάκια, τα αξιόλογα μνημεία και τα πανέμορφα αρχοντικά με τις κεραμοσκεπές.


ΓΑΛΑΞΙΔΙ2 ΓΑΛΑΞΙΔΙ1

Τα Τριζόνια είναι ένα καταπράσινο νησί, το μοναδικό κατοικήσιμο στον κορινθιακό κόλπο. Το άγνωστο, σε πολλούς, αυτό νησί διαθέτει ένα πανέμορφο φυσικό λιμάνι -αγκυροβόλι για πολυτελή σκάφη και ιστιοπλοϊκά. Κατά μήκος της ακτής του, υπάρχουν πολλές παραδοσιακές ταβέρνες, εστιατόρια και καφέ, για να απολαύσετε το μαγευτικό τοπίο που απλώνεται μπροστά σας. Μπορείτε να διαλέξετε μια από τις απάνεμες παραλίες του κόλπου για το μπάνιο σας ή τη βραδινή σας βόλτα. Πρόκειται για έναν οικολογικό παράδεισο, αφού είναι το μεγαλύτερο παρθένο νησί του Κορινθιακού και το μοναδικό κατοικημένο. Απέχει 20 χλμ από την Ερατεινή.


ΤΡΙΖΟΝΙΑ2 ΤΡΙΖΟΝΙΑ1

Οι ιστορικοί Δελφοί ήταν αρχαία ελληνική πόλη στην οποία λειτούργησε το σημαντικότερο μαντείο του αρχαιοελληνικού κόσμου. Γνωστοί και ως «ομφαλός της γης», αποτελούν το σημείο που ιδρύθηκε και άκμασε το σημαντικότερο θρησκευτικό κέντρο της αρχαιότητας. Μάλιστα, ο αρχαιολογικός τους χώρος χαρακτηρίστηκε το 1987 μνημείο της UNESCO. Είναι χτισμένοι στις καταπράσινες ελατόφυτες πλαγιές του Παρνασσού σε υψόμετρο 570 μέτρων. Απέχουν 50 χλμ από την Ερατεινή.


ΔΕΛΦΟΙ1 ΔΕΛΦΟΙ